Revoltele din UK: Trei persoane ucise de o maşină la Birmingham, Twitter refuză să închidă conturile participanţilor la revolte - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Revoltele din UK: Trei persoane ucise de o maşină la Birmingham, Twitter refuză să închidă conturile participanţilor la revolte

11 august, 2011

Trei persoaneau fost ucise în noaptea de marţi spre miercuri la Birmingham de o maşină, iar poliţia a deschis o anchetă în acest caz fără a preciza dacă tragedia are legătură cu violenţele petrecute în oraş. BBC citează un martor potrivit căruia victimele făceau parte dintr-un grup de autoapărare care se afla lângă o moschee şi încercau să împiedice un jaf.

Cei trei bărbaţi au fost loviţi de maşină la scurt timp după miezul nopţii, iar doi dintre ei au murit pe loc. Cel de-al treilea a fost transportat la spital, însă a murit la scurt timp.

„Când au ajuns echipele de salvare, au găsit circa 80 de persoane adunate la faţa locului, iar unele dintre acestea încercau să le acorde ajutor victimelor „, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie.


Potrivit BBC, aproape 200 de persoane, membri ai comunităţii asiatice din Birmingham, s-au adunat în jurul spitalului unde au ajuns victimele, iar în zonă au fost mobilizate şi forţe de ordine.

Twitter invocă libertatea de exprimare şi refuză să închidă conturile participanţilor la revolte

Experţi de la Staţia de Interceptare Cheltenham, din cadrul Cartierului General pentru Comunicaţii al Guvernului (GCHQ) acţionează, împreună cu Scotland Yard, pentru a prinde sute de infractori, suspectaţi de plănuirea unora dintre cele mai importante jafuri. În prezent, ei urmăresc comunicaţii pe Internet şi telefoane mobile care organizează revoltele. Această situaţie survine în paralel cu solicitări tot mai insistente ca Twitter să fie închis, având în vedere rolul-cheie pe care l-a jucat în mobilizarea jefuitorilor implicaţi în revoltele din Londra.

Compania Twitter a declarat însă că  „libertatea de exprimare” este esenţială şi că informaţia va „continua să curgă”. Reţelele sociale au fost criticate pentru că au permis participanţilor la revolte să incite la violenţă şi tulburări publice în înteaga ţară, după izbucnirea protestelor violente de la Tottenham, sâmbătă. Twitter şi BlackBerry Messenger au fost utilizate de participanţii la revolte, iar poliţia a anunţat că va accesa unele conturi, în căutarea infractorilor, relatează Daily Mail.


Dar Twitter a refuzat să acţioneze pe cont propriu împotriva infractorilor. Un purtător de cuvânt a declarat că o postare anterioară pe blog, în acest an, cu privire la acest subiect, este, în continuare relevantă. „Obiectivul nostru este să-i conectăm pe oameni oriunde, la ceea ce este cel mai important pentru ei. Pentru ca acest lucru să se întâmple, libertatea de exprimare este esenţială”, se arată în acest mesaj, citat de publicaţie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Unele postări pe Twitter pot facilita o schimbare pozitivă într-o ţară reprimată, altele ne fac să râdem, iar altele pur şi simplu înfurie o mare majoritate a utilizatorilor. Nu vom fi întotdeauna de acord cu ceea ce oamenii aleg să posteze pe Twitter, dar lăsăm informaţia să curgă, indiferent de ce părere putem avea despre conţinut”, continuă mesajul.

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr