marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2016

Sergei ShoiguRusia a decis suplimentarea forțelor sale armate la frontiera cu NATO cu 3 noi divizii, o măsură menită să contracareze puterea în creștere în Europa de Est a Organizației Atlanticului de Nord, transmit miercuri agențiile de presă rusești preluate de Reuters.

Acțiunile Rusiei au fost prezentate de agenția Interfax, care îl citează ca sursă a informațiilor pe ministrul Apărării, Sergei Shoigu (foto).

Diviziile, care vor fi poziționate la frontierele de vest și de sud ale Rusiei, vor fi instalate până la sfârșitul acestui an, anunță Interfax.


”Ministrul Apărării a adoptat o serie de măsuri menite să contracareze capacitățile NATO dislocate în proximitatea frontierelor Rusiei”, este informația publicată de Interfax, care citează un anunț făcut miercuri de ministrul rus al Apărării.

Anunțul Interfax vine în aceeași zi în care generalul american Curtis Scaparrotti preia comanda trupelor NATO din Europa.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Miniștrii de apărare din statele membre NATO au decis în febuarie 2016, de principiu, trimiterea de trupe suplimentare în estul Europei. Wall Street Journal anunța în aprilie 2016 că sliații occidentali se pregătesc să trimită patru batalioane – circa 4.000 de soldați în Polonia și cele trei state baltice, ca parte a efoturilor NATO de a consolida granița cu Rusia, în urma intensificării acțiunilor militare ale Moscovei.

Tot în februarie 2016, potrivit unor oficiali americani citați de NY Times, echipamentele militare suplimentare vor fi trimise în România, Ungaria și Statele Baltice.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: