marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 martie, 2015

camera deputatilorProiectul de modificare a regulamentului Camerei Deputaților care a generat dezbateri din cauza prevederilor care vizau întărirea imunității parlamentare nu a fost aprobat de plenul acestui for.

Proiectul, având statut de lege organică, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat. În plenul Camerei Deputaților s-au înregistrat 196 de voturi „pentru”, 108 abţineri şi patru voturi „împotrivă”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Înaintea votului final, proiectul fusese retrimis la comisia de regulament din cauza amendamentelor care dădeau posibilitatea deputaților să se pronunțe asupra ”motivelor temeinice și concrete” în ceea ce privește solicitărilor justiției de anchetare sau arestare a parlamentarilor.


În cadrul comisiei, textul a fost reformulat, deputații precizând că cererile de reţinere, arestare sau percheziţie trebuie „să fie motivate în fapt şi în drept”.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: