vineri

2 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 octombrie, 2021

Regizorul Corneliu Porumboiu a reacționat, marți, cu un comunicat, la anuntul pe care DIICOT îl făcuse cu o zi înainte, privind implicarea sa într-un dosar de spălare de bani aflat în cercetare.

Potrivit comunicatului de luni al DIICOT, regizorul Corneliu Porumboiu și producătoarea de Film Ada Solomon ar fi cercetați și puși sub acuzare într-un dosare cu un prejudiciu total de circa 10 milioane de lei, pentru constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani.

În reacția sa, Corneliu Porumboiu prezintă o serie de detalii, care nuanțează acest caz: în ce-l privește, ar fi vorba de un prejudiciu invocat de DIICOT de 26.555 lei, din relația cu o singură societate comercială, derulată în urmă cu 7 ani.

Comunicatul regizorului Corneliu Porumboiu, integral:


„La data de 18.10.2021 am fost audiat de către DIICOT STRUCTRURA CENTRALĂ într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul invocat de DIICOT în sarcina mea și a societății mele este în cuantum total de 26.555 Lei și provine exclusiv din relația comercială dintre societatea mea cu un singur furnizor, derulată în anul 2014.

Acuzațiile personale care mi se aduc rezultă din calitatea mea de administrator al societății. Niciuna dintre acuzațiile care mi se aduc mie sau societății mele nu sunt adevărate iar documentele care atestă netemeinicia acuzațiilor vor fi prezentate în cadrul contestațiilor pe care urmează să le formulez.

În calitatea mea de scenarist și regizor nu am supravegheat direct raporturile comerciale care fac obiectul dosarului penal iar ca administrator al societății am delegat aceste domenii de activitate unor persoane competente. Am încredere că analizarea documentelor pe care le voi prezenta parchetului va duce la înlăturarea oricărui dubiu privind nevinovăția mea și a societății mele.

Este însă regretabil că, deși dosarul penal este format în anul 2016 și privește raporturi contractuale din 2014, niciodată până la punerea mea sub acuzare din data de 18.10.2021 nu mi s-a solicitat vreo lămurire privind raporturile contractuale vizate. Mai mult, deși dosarul vizează peste 100 de persoane și un prejudiciu total de aproape 10 milioane Lei, numele meu este vehiculat în mod disproporționat prin raportare la prejudiciul, și acesta neadevărat, de 26.555 lei care mi se impută.


Am încredere că justiția va remedia cât mai repede această eroare”.

*

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon, puși sub acuzare de DIICOT pentru presupusă evaziune fiscală

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: