cursdeguvernare

marți

17 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

„Regim de operaţiune antiteroristă” impus de Rusia în trei regiuni de la graniţa cu Ucraina

10 august, 2024

Rusia a anunţat sâmbătă instituirea „regimului de operaţiune antiteroristă” în trei regiuni la graniţa cu Ucraina. E vorba de provinciile Belgorod, Briansk şi Kursk. În Kursk se poartă lupte intense între trupele ruse şi cele ucrainene, pătrunse acolo marţi într-o ofensivă care a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă, relatează agenţiile internaţionale de presă citate de Agerpres.

Acest regim are ca obiectiv „garantarea securităţii cetăţenilor şi respingerea ameninţării cu acte teroriste comise de forţele de recunoaştere şi sabotaj ale inamicului” ucrainean, semnalează un comunicat oficial.

„Instituţiile statale iau măsuri suplimentare pentru a garanta securitatea cetăţenilor, menţinerea ordinii publice şi consolidarea apărării antiteroriste a instalaţiilor”, adaugă guvernul rus.

A cincea zi de lupte pe teritoriul Rusiei


Luptele în numeroase locaţii din regiunea Kursk continuă sâmbătă pentru a cincea zi consecutiv după ce armata ucraineană a lansat o ofensivă mecanizată peste graniţă. Esteconfirmată pătrunderea armatei ucrainene până la 30-35 de kilometri de frontieră. Trupele ucrainene nu par să controleze un teritoriu coerent şi mizează pe atacuri surpriză executate de unităţi de recunoaştere şi sabotaj asupra trupelor ruse trimise ca întăriri.

Armata rusă continuă să trimită astfel de întăriri şi unităţi de armament greu, tancuri, blindate, artilerie şi lansatoare rachete, dar pare încă reticentă să relocheze în Kursk unităţi experimentate de pe frontul din interiorul Ucrainei.

Unii comentatori sugerează că acesta ar fi obiectivul Kiv, pentru a opri înaintarea trupelor ruse pe frontul din estul Ucrainei.

Conform mai multor surse ruseşti citate de think-tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), trupele ucrainene intrate în provincia rusă Kursk nu par să mai înainteze către nordul şi vestul acestei provincii, în schimb avansează către est, mişcare prin care armata ucraineană ar putea să caute obţinerea unui control pe o bandă cât mai largă de teritoriu de-a lungul frontierei pentru a diminua riscul de a-şi vedea trupele încercuite în cazul unui atac rus de pe flancuri.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: