joi

28 martie, 2024

17 august, 2021

Noua organigramă a Primăriei Timişoara a fost suspendată de Tribunalul Timiş, la cererea unor funcționari care au atacat-o în instanță, până la discutarea pe fond a legalității acesteia. Decizia va fi atacată de primărie.

Primarul Dominic Fritz (foto) a declarat că „doar un mic grup de foşti şefi se opune, de la început şi cu toate forţele, reformării Primăriei”, comasării unor direcții și mutării unor oameni de pe o funcție pe alta.

Prin noua organigramă, care a fost adoptată de Consiliul Local în iunie și a intrat în vigoare în august, se desființau 80 de posturi, majoritatea vacante, și se angajau 100 de de persoane. Documentul prevede tot atâtea posturi câte sunt şi acum în cadrul municipalităţii (644), însă din 27 de direcţii rămân 17.


În urma deciziei instanței, instituția revine la vechea schemă, angajații transferați în alte poziții revin pe posturile ocupate anterior

„Pe data de 29 septembrie, odată cu alegerea în funcţia de primar, nu a fost victoria mea personală, ci victoria unei idei de reformă, pentru reguli, competenţă şi respect faţă de cetăţeni, în instituţia primăriei. Este o luptă pe care mi-am asumat-o şi pe care o port în fiecare zi în primărie, unde o mare majoritate de funcţionari înţelege că administraţia publică nu e un simplu serviciu, ca oricare altul, ci o misiune, în slujba oraşului. Lor le port un mare respect.  Doar un mic grup de foşti şefi se opune, de la început şi cu toate forţele, reformării Primăriei”, a scris primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, după pronunțarea Tribunalului Timiș.

”Moșii administrative și structuri paralele de putere”

În opinia primarului Fritz, vechea organigramă a permis apariția unor ”moşii administrative” în Primăria Timişoara:

Organigrama Primăriei a fost atât de disfuncţională, încât a favorizat crearea unor moşii administrative, nişte structuri paralele de putere, care nu mai aveau legătură cu nevoile timişorenilor, dezvoltarea oraşului şi care întreţineau clientelismul în jurul instituţiei.


Sunt în cercetarea procurorilor cauze de corupţie şi ilegalităţi şi am speranţa că justiţia va face lumină în acestea.

Noi am desfăcut aceste structuri paralele de putere din Primărie prin noua organigramă, concepută pe baza priorităţilor strategice ale oraşului şi pentru fluidizarea proceselor interne.

(…)

Acest mic grup a contestat-o în instanţă, după ce s-a aliat cu un sindicat care, în 2012, semna un protocol politic de susţinere a USL, în Timişoara. Şi care prosperă din afaceri imobiliare cu apartamente de lux pe litoral.

 

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: