luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2020

Mai multe date ale rectificării bugetare din Ordonanța de Urgență publicată de Monitorul Oficial (MO) sunt diferite față de cele prezentate de Guvern, începând cu totalul veniturilor și cheltuielilor și continuând cu sumele alocate unora dintre ordonatorii principali de credite.

Din start, veniturile bugetului de stat se majorează în varianta finală din MO cu 589,9 milioane de lei, după ce varianta supusă Guvernului prevedea o diminuare de 289,4 milioane.

Crește și majorarea cheltuielilor, prevăzută la mai mult de 31,14 miliarde de lei în varianta MO, față de cea de 28,59 miliarde de lei din varianta inițială și astfel, deficitul bugetar rămâne la 24,7 miliarde de lei.

Se remarcă modificările bugetelor următorilor ordonatori principali de credite:

  • Ministerul Muncii primește înapoi 50 de milioane de lei din reducerea inițială de 1,942 miliarde lei. Diminuarea finală a bugetului său este de 1,892 miliarde lei.
  • Ministerul Agriculturii câștigă cea mai mare creștere a majorării, de 450 de milioane de lei la credite bugetare, de la un plus de 2,995 miliarde de lei în varianta inițială, până la +3,445 miliarde lei în varianta MO.
  • Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației primește în plus 100 de milioane de lei credite bugetare față de majorarea inițială de 1,052 miliarde de lei.
  • Ministerul Finanțelor Publice primește în plus cât și MLPDA la bugetul de Acțiuni Generale și ajunge la 14,155 miliarde lei, de la 14,046 miliarde lei.
  • Ministerul Apelor și Pădurilor: 75 de milioane de lei în plus în plus față de majorarea din varianta inițială, până la 191,6 milioane de lei în varianta MO.
  • Ministerului Justiției: 48 de milioane de în plus față de majorarea din variant initial, până la 119,6 milioane de lei în varianta MO.
  • Ministerul Afacerilor Externe: 7 milioane în plus până la 28,2 milioane lei în varianta MO.
    Ministerul Culturii beneficiază de o reducere diminuată cu 32,2 milioane de lei față de cea din varianta inițială, până la -19,3 milioane de lei în varianta MO.
  • Agenția Națională de Integritate trece de la o reducere de 4 milioane de lei la un supliment de 3,18 milioane lei.

Diferențe punctuale mai există în varianta publicată în Monitorul Oficial (MO), așa cum este dispariția sumei de peste 284,4 milioane de lei prevăzută în proiectul initial „ pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor”.

Deficitul bugetar prevăzut este de 8,6% din PIB.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: