duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2021

Rectificarea bugetară pozitivă, de 33 de milioane de lei, a fost aprobată marți de Consiliul General al Municipiului București. Cea mai mare parte a fondurilor suplimentare merg spre spitale, urmate de Administraţia Străzilor și serviciile de întreţinere a parcurilor, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.

„Este vorba despre un credit de 33 milioane, pe care l-am obţinut pentru refinanţarea unor datorii publice pe care le avem până la sfârşitul anului. Este necesar să trecem acum pentru a putea plăti o primă tranşă pe 14 septembrie. Din aceşti bani, cea mai mare parte a lor se duc către sănătate pentru cheltuieli curente ale spitalelor, dar şi pentru o investiţie la Spitalul Panduri, pentru noul laborator. Se duc la Administraţia Străzilor, se duc pentru suplimentarea bugetului pentru întreţinere parcuri, se duc către iluminatul public, pentru că ştim cu toţii că a crescut preţul energiei şi implicit al iluminatului public”, a declarat primarul general.

Potrivit raportului de specialitate, bugetul local se va majora cu 30 de milioane de lei, reprezentând subvenţii acordate în baza contractelor de parteneriat sau asociere pentru secţiunea dezvoltare.


Alocările:

  • Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale propune majorarea veniturilor la bugetul local cu 3,3 milioane lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea aparaturii medicale şi echipamentelor de comunicaţii în urgenţă în sănătate.
  • Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement doreşte suplimentarea bugetului cu 3 milioane de lei, la bunuri şi servicii.
  • Bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va fi majorat cu 5,4 milioane lei, dintre care 4,1 milioane reprezintă cheltuieli de personal, iar un milion de lei sunt destinaţi investiţiei „Banca de alimente, Cantină socială, Centrul de asistenţă pentru mamă şi copii şi reintegrare socio-profesională.
  • Direcţia Transporturi propune suplimentarea bugetului cu 150.000 de lei pentru curăţarea adăposturilor modulare achiziţionate. Urmează să fie majorate cu 1,3 milioane lei şi sumele destinate lucrărilor la pasajul Doamna Ghica.
  • Direcţia servicii Publice va primi în plus 1,1 milioane lei pentru închirierea, amplasarea şi întreţinerea toaletelor automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, precum şi a toaletelor ecologice mobile. Alţi 60.000 de lei vor reprezenta contribuţia Municipiului Bucureşti în patrimoniul iniţial al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor.
  • Administraţia Fondului Imobiliar propune suplimentarea bugetului cu 300.000 de lei pentru asistenţă socială.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Această rectificare bugetară ne permite să reluăm în sfârşit lucrările pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea, operaţiune care acum poate începe”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: