25 iulie, 2019

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat joi că nu mai este timp pentru ca rectificarea bugetară să fie aprobată la 31 iulie, aşa cum era planificat, astfel că Executivul ar putea aproba această măsură o săptămână mai târziu.

El a fost prezent la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor din România, ediţia 2019, de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, şi a fost întrebat de jurnalişti, la plecare, când va avea loc rectificarea bugetară.

”Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES, şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână”, a arătat ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.


El a adăugat că proiectul ar putea fi publicat spre dezbatere publică luni.

Jurnaliştii i-au amintit ministrului declaraţia preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a afirmat că miniştrii săi nu au fost chemaţi să se discute rectificarea şi s-ar putea să nu o aprobe, iar şeful Finanţelor a răspuns: „Se alintă colegii noştri. O să discutăm, desigur, toţi colegii miniştri, la aceeaşi masă”.

Teodorovici a mai spus că ţinta de deficit bugetar pentru finalul anului rămâne aceeaşi, respectiv 2,76% din PIB.

Un alt detaliu semnificativ: T​axarea muncii în România trebuie să fie redusă, iar acest lucru ar trebui să fie asumat printr-un set de măsuri care să facă parte din acel capitol ce va adapta actualul Program de guvernare, a mai spus, joi, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.


„Taxarea muncii în România este încă mare şi vorbim despre un prim element pe care mi-l doresc foarte mult să fie deschis cu parte dintre măsuri cu ceea ce înseamnă adaptarea Programului de guvernare actual.

Taxarea muncii în România este un subiect asupra căruia trebuie să insistăm. Mi-am dorit mereu să văd în România ceea ce nu găsesc în jurul ţării noastre, adică ce au alţii bun să avem şi noi.

Pe zona de sănătate suntem plătitori cam cinci milioane şi ceva de români, dar beneficiari suntem undeva spre 7.

Ceva trebuie să fie rearanjat, rediscutat: contribuţiile pe sănătate ar trebui să scadă în România, dar asta trebuie discutat public, taxarea muncii ar trebui să fie redusă, asumarea unui set de propuneri de măsuri care să facă parte din acel capitol care va adapta Programul de guvernare”, a declarat Eugen Teodorovici.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: