sâmbătă

11 mai, 2024

30 septembrie, 2021

În ultimele 24 de ore au fost 12.032 de îmbolnăviri Covid-19, noul record al epidemiei, după ce marți s-a depășit pentru prima oară pragul de 11.000 de noi confirmări.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 176 de decese, dintre care două sunt ale unor copiide până la 9 ani.

Din totalul de 176 de pacienți decedați, 163 erau nevaccinați și 13 vaccinați. Dintre cei 13 pacienți vaccinați, 11 prezentau comorbidități, 1 nu prezenta comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Pacienții decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 58 și 86 de ani.


În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.168, dintre care 1.364 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 315 sunt minori, 299 fiind internați în secții și 16 la ATI.

Paturi disponibile în secțiile ATI Covid din toată țara: unul la Brașov și unul la Cluj

Dacă se păstrează ritmul actual al accelerării epidemiei , în cel mult o săptămână se va depăși capacitatea disponibilă la nivel național în secțiile de Terapie Intensivă atribuite acestor bolnavi.

Cu observația că paturile încă libere nu sunt disponibile în localitățile cu cele mai multe cazuri, ceea va face ca tot mai multe spitale din marile orașe să fie transformate în unități exclusiv Covid, urmând să externeze de urgență pacienții cu alte patologii.


Doar două paturi ATI pentru pacienții cu Covid-19 erau libere, joi, în toată țara, unul la Brașov și unul la Cluj Brașov și Cluj, potrivit datelor centralizate de Grupul de Comunicare Strategică.

În acest moment, în București nu sunt paturi libere, mai anunță GCS.

În Capitală, joi a început externarea de urgență a bolnavilor din spitalele „Malaxa” şi „Sfântul Ioan”, pentru a mări capacitatea de tratare a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, menționează Grupul de Comunicare Strategică.

Incidență de 6,64 la 1.000 de locuitori, în Capitală

Rata de infectare cu Covid-19, calculată la 14 zile, a ajuns la 6,64 la mia de locuitori în Capitală, a anunțat joi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Sâmbătă, când a avut loc congresul PNL pentru alegerea premierului Florin Cîțu în funcția de președinte al formațiunii, incidența din Capitală era de numai 4,10, însă datele ulterioare și acuzațiile unor specialiști au ridicat suspiciuni solide referitoare la menținerea artificială a acestei rate.

Conform reglementărilor, în 48 de ore de la depășirea pragului de 6 la mie, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență este obligat să se întrunească pentru a pune în aplicare măsurile corespunzătoare acestui stadiu epidemic.

Întrebat miercuri de jurnaliști de ce se întârzie convocarea CNSU, pentru modificările anunțate de guvernanți în ceea ce privește restricțiile, premierul Florin Cîțu a răspuns:

Repet, noi ne gândim acum la cum să păstrăm cât mai multe din activități deschise, nu să le închidem. Deci, dacă m-aș uita din punctul dvs. de vedere să le închidem, atunci da, este prea mult, dacă m-aș uita din punctul meu de vedere, care vreau să țin deschise activitățile economice, atunci îmi permite mie să iau alte decizii ale CNSU ca astfel de activități să rămână deschise, cu certificat verde sau doar pentru vaccinați.

În Sectorul 1 al Capitalei, rata a depășit joi 8,5 cazuri la 1.000 de locuitori, rată cumulată în 14 zile.  

București și 18 județe, în scenariul roșu

Municipiul București și 18 județe au intrat în scenariul roșu, rata de infectare la nivel național ajungând la 3,98 la mia de locuitori.

Județele intrate în scenariul roșu sunt: Arad, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: