marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 decembrie, 2020

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a vorbit despre posibilitatea îmbunătățirii relațiilor cu Israel, exprimându-se în favoarea unei apropieri și pentru continuarea schimburilor de informații dintre cele două țări.

Liderul de la Ankara nu a abandonat însă criticle aduse Israelului în legătură cu politica acestuia  față de de Palestina și palestinieni, pe care a calificat-o drept „inacceptabilă”.

„Politica privind Palestina este linia noastră roşie. Nu putem accepta politicile israeliene faţă de Palestina. Acţiunile nemiloase de acolo sunt inacceptabile”, a subliniat Erdogan în faţa presei, după rugăciunile de vineri de la Istanbul.


„Dacă nu ar exista probleme la nivel înalt, relaţiile noastre ar putea fi foarte diferite. Am dori să ne aducem relaţiile la un nivel mai bun”, a adăugat el, conform Reuters, citată de Agerpres.

Foşti aliaţi, Turcia şi Israelul şi-au expulzat reciproc diplomaţi de vârf în 2018, în urma ciocnirilor în care zeci de palestinieni au fost ucişi de forţe israeliene la graniţa Fâşiei Gaza, dar Ankara şi Tel Avivul rămân parteneri comerciali.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: