Recep Erdogan declară că dorește îmbunătățirea relației cu Israelul. Problema - politica privind Palestina - CursDeGuvernare.ro
duminică

24 octombrie, 2021

Recep Erdogan declară că dorește îmbunătățirea relației cu Israelul. Problema – politica privind Palestina

26 decembrie, 2020

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a vorbit despre posibilitatea îmbunătățirii relațiilor cu Israel, exprimându-se în favoarea unei apropieri și pentru continuarea schimburilor de informații dintre cele două țări.

Liderul de la Ankara nu a abandonat însă criticle aduse Israelului în legătură cu politica acestuia  față de de Palestina și palestinieni, pe care a calificat-o drept „inacceptabilă”.

„Politica privind Palestina este linia noastră roşie. Nu putem accepta politicile israeliene faţă de Palestina. Acţiunile nemiloase de acolo sunt inacceptabile”, a subliniat Erdogan în faţa presei, după rugăciunile de vineri de la Istanbul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Dacă nu ar exista probleme la nivel înalt, relaţiile noastre ar putea fi foarte diferite. Am dori să ne aducem relaţiile la un nivel mai bun”, a adăugat el, conform Reuters, citată de Agerpres.

Foşti aliaţi, Turcia şi Israelul şi-au expulzat reciproc diplomaţi de vârf în 2018, în urma ciocnirilor în care zeci de palestinieni au fost ucişi de forţe israeliene la graniţa Fâşiei Gaza, dar Ankara şi Tel Avivul rămân parteneri comerciali.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr