joi

7 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iulie, 2022

IMM-urile nu sunt de acord cu impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim, solicită ca impozitarea microîntreprinderilor din consultanță să fie opțională și cere Guvernului ca impozitarea clădirilor să fie în procent fix, a anunțat Florin Jianu (foto), președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR), luni, în urma unor consultări la Palatul Victoria.

Cu privire la impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim, Florin Jianu a precizat că ”dintr-un calcul simplu, matematic, s-ar putea ca acești angajați sau angajatorii lor să aducă bani de acasă, pentru a plăti aceste contribuții”.

Liderul CNIPMMR a precizat totodată că a solicitat ca executivul să facă diferență între activitățile de consultanță, pentru că ”și consultanții fiscali, și contabilii și alte tipuri de consultați intră în această sferă”. ”Noi am cerut ca impozitarea microîntreprinderilor din consultanță să fie opțională, ei să aleagă dacă plătesc impozit pe venit sau impozit pe profit”, a explicat Florin Jianu.


Mediul de afaceri a solicitat totodată ca impozitul pe clădiri să fie în procent fix, nu variabil.

Despre coborârea pragului pentru IMM-uri de la un milion la 150.000 de euro, pentru microîntreprinderi, Jianua precizat că ”nu o să fie o tragedie, pentru că vorbim doar de 8.000 de microîntreprinderi, din totalul de 620.000 de microîntreprinderi care plătesc în acest moment impozit pe venit”.

Guvernul a analizat săptămâna trecută, în ședință, în primă lectură Ordonanța de modificare a Codului Fiscal pregătite de Ministerul Finanțelor.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: