marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 aprilie, 2019

Agenția internațională Moody’s a acordat rating-ul Baa2, categoria “investment grade” (recomandat pentru investiții), primei emisiuni de obligațiuni ipotecare anunțată de Alpha Bank România, în valoare de 200 de milioane de euro.

”Rating-ul obligațiunilor ipotecare ce urmează să fie emise de Alpha Bank România este cu o treaptă peste rating-ul suveran al României (Baa3), reflectând calitatea foarte bună a creditelor din portofoliul băncii”, au transmis reprezentanții instituției de credit.

Obligațiunile emise în cadrul programului sunt garantate cu un portofoliu de creanțe decurgând din contractele de credit ipotecar/de investiții imobiliare aflate în derulare, fără ca emisiunea de obligațiuni ipotecare să atragă modificări în privința termenilor contractuali agreați anterior cu clienții băncii sau a garanțiilor aferente contractelor de credit.

(Citiți și: ”Primul program de obligațiuni ipotecare din România, lansat de Alpha Bank”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Alpha Bank Romania a anunțat marți lansarea Programului de obligațiuni ipotecare în valoare de un miliard de euro. Acesta este primul program de obligațiuni ipotecare din România.

Alpha Bank intenționează să listeze obligațiunile emise atât pe Bursa din Luxemburg, cât și pe Bursa de Valori București.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: