luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iulie, 2021

vaccin coronavirus covidUE a depășit pe 15 iulie rata de vaccinare anti-Covid înregistrată de SUA, în condițiile în care pe 21 aprilie, raportul era dublu în favoarea Americii – în Statele Unite  se vaccinaseră cu cel puțin o doză 40,2% din populație, în timp ce în UE – 20,1%, conform  datelor Our World in Data, afiliat Universității Oxford.

Pe 15 iulie, UE a raportat vaccinarea a 55,4% din populație, cu cel puțin o doză, iar SUA – o rată de 55,36%.  

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a salutat pe Twitter performanța Uniunii, mai ales că aceasta s-a realizat în condițiile exportării în 100 de țări a producției de vaccinuri realizate pe teritoriul blocului comunitar:


Am promis, am îndeplinit. UE depăşeşte Statele Unite în această săptămână şi devine continentul de pe locul 1 în lume vaccinat cu prima doză. Totul, în timp ce exportăm jumătate din producţia noastră în peste 100 de ţări.

Eficienţă şi solidaritate – o realizare de care putem fi mândri.

Thierry Breton este comisarul european care coordonează grupul de lucru pentru creșterea capacității de producție și de aprovizionarea cu vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 în Europa.

Situația de la 21 aprilie:


rata vaccinare anticovid sua ue

Situația de la 15 iulie:

rata vaccinare sua ue

UE a avut un start mult mai lent al vaccinării împotriva Covid-19, în pofida numărului mare de unități de producție a acestor seruri.

harta fabrici vaccin

Criticată pentru strategia elaborată, Comisia Europeană a fost nevoită să reglementeze exporturile acestor produse și a dat în jdecată AstraZeneca penrtu nerespectarea termenelor contractuale de livrare a dozelor.

(Citiți și: „AstraZeneca, obligată de instanță să livreze către UE dozele de vaccin anti-Covid asumate prin contract”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni în Europa, odată cu apariţia variantei Delta, o tulpină mult mai contagioasă, ceea ce crește îngrijorările privind impactului unui al patrulea val al pandemiei, estimat inițial ca mai puțin periculos.

 

Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: