joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 aprilie, 2016

rares bogdanRealizatorul Rareş Bogdan a declarat marţi, la şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, că preşedintele Klaus Iohannis i-a propus, la jumătatea lunii martie, să fie reprezentantul Preşedinţiei în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice, anunță Agerpres.

Rareș Bogdan afirmă că primul telefon din partea Preşedinţiei ar fi venit în pauza emisiunii sale de pe 17 martie:

„Vineri dimineaţa, (…) în pauza emisiunii, am fost sunat de către un domn să mi se spună că preşedintele României vrea să vorbească cu mine, dânsul fiind la Bruxelles, să îmi facă o propunere. Am acceptat să vorbesc cu dânsul. (…) Am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale şi domnul preşedinte mi-a spus: Aş vrea să mergi la TVR din partea mea, din partea Preşedinţiei României ca reprezentant în Consiliul de Administraţie şi, ulterior, propunere de preşedinte – director general”, a susţinut Rareş Bogdan.


Realizatorul ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV a afirmat că, în cazul în care refuza, o a doua numire ar fi fost jurnalistul Cătălin Tolontan. „Erau două propuneri: eu şi urma ca, dacă eu nu accept, să îi propună domnului Tolontan. Aşa s-a şi întâmplat”, a adăugat jurnalistul.

Tolontan1Contactat de cursdeguvernare.ro, jurnalistul Cătălin Tolontan nu a confirmat, nici nu a infirmat afirmația lui Rareș Bogdan care îl privește.

Singurul comentari a fost: “Din fericire, suntem o țară în care președintele Romaniei nu poate propune nimănui să fie directorul general al televiziunii publice. Doar Parlamentul, ca reprezentat legitim al cetățenilor și, totodată, al plătitorilor de taxa radio tv, decide președintele TVR. Iar președintele României știe foarte bine acest lucru. Ce poate propune președintele este un om din cei 13 ai Consiliului de Administrație.”

La ședința CNA, Rareş Bogdan a mai spus că a refuzat propunerea.


„L-am sunat înapoi pe domnul preşedinte, i-am spus: ”Domnule preşedinte, vă mulţumesc, nu cred că este oportun. (…) 70% din refuzul meu, dacă nu 90%, a fost că eram absolut convins că îl pun pe preşedintele României să fie în aceeaşi situaţie cu PNL. În cazul în care nu exista scrisoarea celor 40 şi reacţia mea, vă spun că aş fi spus Da, cu riscul să nu mai apar pe sticlă, dar din dorinţa de a face ceva la televiziunea publică”, a arătat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan a fost prezent în şedinţa CNA de marţi pentru a discuta despre emisiunea pe care o moderează, „Jocuri de putere”, din 17 martie.

În acea emisiune, el a vorbit despre cazul Oanei Stănciulescu – propusă în CA al TVR. Mai mulţi intelectuali au semnat o scrisoare împotriva numirii lui Stănciulescu, pe motiv că aceasta, în cariera sa, ar fi fost foarte activă în „cultivarea memoriei unor personalităţi şi valori de extremă dreaptă din istoria culturii româneşti”.

Propunerea oficială făcută de președintele Iohannis pentru CA al TVR a fost Christel Țopescu.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: