miercuri

25 mai, 2022

Raport / România – cea mai puțin căutată destinație turistică din UE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 februarie, 2014

Peste 22 de milioane de nopți (2,9%) au fost petrecute în plus în vara lui 2013, comparativ cu 2012, în hoteluri și capacități de cazare din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al Eurostat.

Rate pozitive de creștere au fost înregistrate în 19 din cele 26 de state în care datele sunt centralizate. România, Austria, Cehia, Croația, Finlanda, Cipru și Italia au înregistrat scăderi.

Cele mai mari creșteri au avut Marea Britanie – 16,6% și Grecia 14,5%.


Trei din patru nopți petrecute în spații de cazare în UE 28 au fost înregistrate în șase țări comunitare: Spania (17,8%), Italia (16,8%), Germania (12,9%), Franța (10,6%), Marea Britanie (9,7%) și Grecia (6,5%).

Cele mai populare destinații pentru nerezidenți au fost Spania, Italia și Grecia. În cele trei țări au fost înregistrate aproape jumătate din nopțile petrecute de nerezidenți în UE 28.

Nopți petrecute de rezidenți și nerezidenți

În Uniunea Europeană, numărul nopților petrecute de nerezidenți în spații de cazare a crescut cu 6,3% în vara lui 2013, comparativ cu vara lui 2012. Această tendință a fost observate în toate țările UE unde au fost disponibile date, cu excepția Croației, Cipru, Finlanda și Cehia.

Ponderea nerezidenților a fost mai mare de 90% în Malta (97,2%), Cipru (93%) și Croația (92,9%).


Un nivel foarte scăzut la acest indicator a fost înregistrat în România (16,1%), ceea ce arată că țara noastră nu este căutată de turiștii străini.

În ce privește numărul de nopți petrecute de rezidenți în facilități de cazare, turismul domestic a scăzut în vara anului 2013 în UE (-0,6%)

Rata de ocupare a paturilor

Comparativ cu aceeași lună a anului anterior, rata de ocupare a paturilor a crescut cu 0,6 procente în vara lui 2013, în UE. Rata s-a situat între 29,0% în Slovacia (iunie) și 96,7%, în Croația (august).

În România, rata medie de ocupare a paturilor a fost de 45%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

August a fost luna cu cea mai înaltă rată de ocupare pentru toate statele membre cu excepția Danemarcei, Estoniei, Letoniei și Finlandei în care vârful a fost luna iulie.

Cu rate de 96,7%, 89,7%, 84,0% și, respectiv 81,9%, Croația, Cipru, Malta și Grecia au fost țările cu cele mai bune procente de ocupare a paturilor în lunile de vârf din vara trecută.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: