29 aprilie, 2014

România se află pe locul doi, după Italia, la numărul de recomandări judiciare făcute de Oficiul European de Luptă Antifraudă, în perioada 1 ianuarie 2006 – 31 decembrie 2013, însă rata sancțiunilor a fost de numai 46%, sub media europeană – de 54%, potrivit Raportului 2013 al OLAF.

În cei opt ani, au existat 70 de recomandări judiciare făcute de OLAF în cazuri din România ce au avut ca obiect fonduri europene, s-au pronunţat decizii în 22 de dosare, 12 fiind respinse şi în 10 s-au dat sancțiuni.

Rezultatele OLAF în 2013

  • A recomandat recuperarea la bugetul UE a sumei de 402,8 milioane EUR, care va permite finanțarea altor proiecte și va reduce contribuțiile suportate de contribuabilii din UE
  • Au fost deschis 253 de investigaţii, cu 58 % mai multe decât în 2009.
  • Au fost finalizate 293 de investigații. Durata medie a unei investigații a scăzut la 21,8 luni, cea mai scurtă durată medie a investigațiilor în mai mult de cinci ani.
  • A emis 353 de recomandări privind adoptarea de măsuri financiare, judiciare, administrative și disciplinare de către autoritățile competente, adică cu 81 % mai multe decât în 2009.
  • A primit cel mai mare număr de informații susceptibile să prezinte interes pentru investigații de la crearea sa, respectiv 1 294 de astfel de informații. Prin comparație, acest lucru înseamnă că în 2013 Oficiul a primit cu 35 % mai multe informații decât acum cinci ani.



Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: