vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2021

Secțiunile Autostrăzii A8 de la capetele Târgu Mureș și respectiv Iași au un grad de maturitate de pregătire a proiectelor suficient de avansat ca să poată fi finanțate prin Programul Național de  Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit Ramonei Moldovan (foto) secretarul general al Ministerului Transporturilor.

„Unul din criteriile pe care le avem în vedere este nivelul de maturitate în pregătirea acelor proiecte care leagă proviciile istorice, pentru că, așa cum știm,  toate proiectele din PNRR trebuie să fie executate până spre sfârșitul anului 2026. Din această perspectivă, din analizele de până acum, va fi fezabil să ne referim la aceste capete (de autostradă), pentru care studiile de fezabilitate sunt avansate”, a spus Ramona Moldovan, cu ocazia conferinței „Strategia economiei românești în deceniul care va schimba lumea: Planul de reziliență” organizată de CursDeGuvernare.ro.


Același criteriu al gradului de maturitate a proiectelor funcționează și în cazul căilor ferate, în care investițiile necesare sunt:

  • de modernizare, pe Coridorul IV de transport feroviar paneuropean (de la Constanța la Arad), „și aici investițiile sunt majore și de durată, dar și
  • „de reînnoire a căii ferate actuale, care nu presupun intervenții majore, dar aduc un plus de viteză și de calitate a transportuluiֲ”, potrivit oficialului citat.

La capitolul „reînnoirii căii ferate” s-ar putea realiza între 60 și 100 de kilometri pe ani, potrivit estimării secretarului general al Ministerului Transporturilor, dar evaluările privind gradul de maturitate a proiectelor vor fi gata în următoarele săptămâni.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: