Raed Arafat a demisionat. Explicaţiile sale - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Raed Arafat a demisionat. Explicaţiile sale

10 ianuarie, 2012

Doctorul Raed Arafat şi-a dat marţi demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii – pe fondul controverselor pe proiectul noii Legi a Sănătăţii şi după o ciocnire verbală care a avut loc luni seară, cu preşedintele Traian Băsescu, la postul de televiziune Realitatea.

Într-o conferinţă de presă, organizată marţi, Arafat a explicat de ce nu-şi poate continua activitatea în minister şi care sunt motivele pentru care punctul său de vedere nu coincide cu cel al ministerului sau cu cel al comisiei prezidenţiale care a elaborat proiectul noii Legi a Sănătăţii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a inistat pe faptul că problemele pe care le-a ridicat se referă doar la viitorul medicinei de urgenţă din România, acolo unde el, ca fondator şi dezvoltator al SMURD, are competenţă. Conceptul său de bază, care va fi subminat de prevederile noii Legi, este că medicina de urgenţă trebuie să rămână un serviciu public, care să nu fie împins în concurenţa comercială care va începe pe piaţa serviciilor de sănătate.

Din declaraţiile lui Raed Arafat:


Premierul Emil Boc a semnat marţi demisia lui Raed Arafat. Propunerea cea mai probabilă pentru înlocuire va fi doctorul Tudor Ciuhodaru (deputat UNPR, fost PC), care a avut deja discuţii cu preşedintele Băsescu şi cu ministru Sănătăţii, Ladislau Rittli.


citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr