Partidele din USL și-au împărţit colegiile pentru alegerile parlamentare - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

23 octombrie, 2021

Partidele din USL și-au împărţit colegiile pentru alegerile parlamentare

15 septembrie, 2012

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Murighiol, că USL va avea în Bucureşti 40 de candidaţi, împărţiţi egal, câte 20, între ACD PNL-PC şi ACS PSD-UNPR, el arătând că PSD şi UNPR vor avea, la nivel naţional, 246 de candidaţi, restul colegiilor revenind PNL-PC.

Potrivit Mediafax, Ponta a arătat că, în urma unei estimări a USL, din cele 40 de colegii în care Uniunea va avea candidaţi în Bucureşti, vor fi câştigate 35 dintre ele.

„La Bucureşti, conform înţelegerii noastre iniţiale, respectată şi la primării, şi la Consiliul General, avem un număr egal de candidaţi, respectiv fiecare – ACD şi ACS – şase senatori şi 14 deputaţi. Mai mult însă (…) din cele 40 de mandate din Bucureşti, la o estimare rezonabilă, nu hiperoptimistă, o să avem cel puţin 35 de parlamentari, ceea ce pentru Bucureşti e o schimbare fundamentală în ultimii 23 de ani”, a spus Ponta.


Liderul PSD a mai spus că PSD şi UNPR vor avea 246 de candidaţi în colegii eligibile, restul colegiilor, adică 206, urmând să revină ACD PNL-PC.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Avem 246 de candidaţi. Îi cunosc pe cei mai mulţi dintre ei, dar (…) nu am nominalizat acum (candidaturile, n.r.), nici măcar Colegiu 6 din Târgu Jiu, adică pe mine”, a mai spus Ponta.

Liderul PSD a mai precizat că nu mai există colegii la nivel naţional care să fie supuse unor renegocieri ulterioare.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr