luni

20 mai, 2024

19 februarie, 2020

Conducerea PSD au votat miercuri, în unanimitate, în ședința CEx să boicoteze ședința de plen programată luni, în care ar fi trebuit să fie dat votul pentru investirea Guvernului Orban 2, de fapt un vot de respingere a acestei propuneri.

În lipsa PSD este probabil să nu fie cvorum de ședință, astfel votul va fi reprogramat. Strategia PSD prelungește calendarul eventualelor alegeri anticipate dorite de președinte.

PSD a luat decizia sub argumentul că așteaptă hotărârea judecătorilor CCR, care trebuie să se pronunțe luni pe sesizarea PSD conform căreia mandatul acordat lui Ludovic Orban pentru formarea unui nou guvern ar fi neconstituțional.


Ședința plenurilor reunite poate fi ținută doar în condițiile în care sunt prezenți în sală 233 de parlamentari. În aceste condiții, PNL (care dorește oficial alegeri anticipate) ar trebui să se asigure că există cvorum.

PNL are 107 parlamentari. Acestora se vor adăuga luni cei 40 de parlamentari ai USR, 19 ai PMP și, posibil, 30 de la UDMR. Este posibil, de asemenea, ca parte a grupului ALDE să se alieze PNL și să se prezinte la ședință, în jur de 12 parlamentari. Parte din grupul minorităților (17 deputați) ar putea veni la plenul reunit de luni. Chiar și așa, încă ar mai lipsi în jur de 10 persoane pentru cvorum.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: