luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iulie, 2020

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, după ședința CExN că legea carantineri nu va fi votată în Senat până nu vor veni în comisiile de specialitate premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății.

În urmă cu 4 zile, proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților, acolo unde președinte de cameră este Marcel Ciolacu.

Proiectul a intrat în dezbaterea Senatului, cameră decizională, vineri, și inițial votul era programat pentru sâmbătă. Robert Cazanciuc, președinte interimar la Senat, a anunțat sâmbătă că, din cauza faptului că lucrările comisiei juridice s-au încheiat foarte târziu, plenul nu poate lua în discuție propunerea legislativă, a cărei edzbatere se amână pentru luni.


Luni, proiectul de lege a făcut subiect al discițiilor în CEx PSD, care a decis că Senatul nu trebuie să voteze forma prezentă a proiectului.

„Legea înaintată de către Guvernul Orban este o lege proastă. Am încercat la Camera Deputaților să avem un punct de vedere tansparent. O să continuăm la Senat dezbaterile atât cu CSM cât și cu ONG-urile care luptă pentru drepturi și libertăți. Nu putem susține această lege.

Singurul membru al Guvernului care a venit să prezinte această lege este Raed Arafat. Nu au venit nici premierul, nici ministru Sănătății și nici ministrul Justiției. Nu a venit niciun membru politic al Guvenrului să susțină această lege. Arafat ne-a prezentat punctul de vedere ca și specialist fără să intrăm în detalii privind restrângerea drepturilor.

Legea cum a fost înaintată către Parlament nu a avut avizul ministrului Justiției. Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul și min Sănătății nu vor veni să lămurează toată aspectele”, a anunțat luni Marcel Ciolacu.


Reprezentanţii Guvernului au precizat luni că proiectul de lege privind carantina şi izolarea, adoptat de Executiv pe 6 iulie, a primit aviz favorabil din partea Ministerului Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ.

Reacţia a apărut în contextul în care liderul interima al PSD Marcel Ciolacu a afirmat că iniţiativa Cabinetului Orban trimisă la Parlament nu a fost avizată de MJ.

Președintele interimar al PSD și-a mai manifestat luni „dezamăgirea” față de președintele Klaus Iohannis din cauză că șeful statului nu a convocat consultări la Palatul Cotroceni pe legea carantinei.

„Eu am o dezamăgirea față de Klaus Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate forțele politice și să fi avut o discuție cu specialiști și juriști. Această sustragere este nepermisă ținând cont cu ce avem de a face„ a mai precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a explicat și motivul pentru care legea este blocată la Senat, după ce la Camera Deputaților PSD a modificat legea.

„Este în continuare o lege proastă chiar dacă a fost modificată 80% la Camera Deputaților. Nu am prelungit votul la Cameră pentru a arăta că nu prelungim dezbaterile”, a spus președintele interimar al PSD.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: