miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iunie, 2019

Reuniunea de luni a capilor partidelor de guvernământ PSD și ALDE a decis convocarea unei sesiuni extraordinară a Parlamentului de la 1 iulie şi înfiinţarea unei comisii „pentru fraudele de la votul de la alegerile europarlamentare din data de 26 mai”.

„Am avut o şedinţă de coaliţie unde am abordat trei teme principale. Prima a fost referitoare la înfiinţarea unei comisii pentru fraudele la votul de la alegerile europarlamentare din data de 26 mai”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la ieșirea de la reuniune, citată de Agerpres.

Viorica Dăncilă, care este și președinte interimar al PSD, a invocat „foarte multe sesizări în spaţiul public şi considerăm că este necesară o comisie la nivel de Parlament care să analizeze aceste sesizări, pentru că avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Al doilea subiect a fost cel legat de referendum, după cum ştiţi, s-a înfiinţat o comisie la nivelul Parlamentului unde căutăm soluţii, astfel încât votul din Diaspora să fie un vot al tuturor cetăţenilor, alegeri la care să participe toţi cetăţenii din Diaspora. Alianţa PSD-ALDE merge pe două posibilităţi, una – votul anticipat prelungit şi cealaltă – votul prin corespondenţă”, a mai spus Virorica Dăncilă.

Al treilea subiect a fost convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, începând cu 1 iulie, „pentru a duce la bun sfârşit proiectele pe care le începem săptămâna aceasta”, iar informații neoficiale spun că unul dintre motivele convocării ar fi alegerea unui nou consiliu de administrație al Bănci Naționale, pentru a cărei conducere să fie susținut Mugur Isărescu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: