joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 decembrie, 2019

PSD a depus 35 de amendamente la legea bugetul care implică cheltuieli bugetare de 41 de miliarde de lei, care ar crește deficitul cu peste 4% din PIB.

Printre amendamentele depuse de social-democrați se numără suplimentarea cu 6 miliarde de lei a fondurilor pentru asigurarea dublării alocațiilor (după ce legea a fost adoptată de Parlament), dar și suplimentarea bugetului administrațiilor locale cu 19 miliarde de lei. De asemenea se propune alocarea a 3,4 miliarde de lei pentru programul Start Up Nation, 7 miliarde de lei pentru modernizarea spitalelor și 2 miliarde de lei pentru programul de irigații.

În plus, PSD propune alocări suplimentare pentru creșterea burselor elevilor (600 de milioane de lei), pentru PNDL (500 de milioane de lei), pentru crescătorii de păsări (900 de milioane de lei), pentru programul ”Mierea în școli” (260 de milioane de lei) sau pentru suplimentarea subvenției pentru motorină pentru agricultori (310 de milioane de lei).


La sursa de finanțarea, majoritatea amendamentelor depuse de PSD prevăd ”creșterea colectării și reducerea evaziunii fiscale”.

Social-democrații susțin continuarea programului pentru investiții în stațiuni balneare și a programului pentru construcția de grădinițe sportive. Ei se împotrivesc desființării Programului de Dezvoltare și Investiții.

Conform amendamentelor depuse, PSD dorește menținerea creșterii indemnizației sociale pentru pensionari de la 704 lei la 775 de lei în 2020, precum și a indemnizației de merit, dar și măsurile din OUG 114 care se referă la pensiile private.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: