Ministerul Energiei şi Fondul Proprietatea vor propune menţinerea în Consiliul de supraveghere al Hidroelectrica a actualilor membri provizorii, al căror mandat expiră pe 18 ianuarie 2018, potrivit unor documente ale companiei, citate de Agerpres.
În adunarea generală a acţionarilor Hidroelectrica din 9 ianuarie, vor fi propuşi pentru un alt mandat de patru luni: Gabriel Andronache, Andreea Negru, Andreea Lambru, Karoly Borbely, Liviu Nistoran şi Laurenţiu Dan Tudor, pe lista Ministerului Energiei, iar Oana Truţă este propunerea Fondului Proprietatea.
Ministerul Energiei este acţionarul principal al producătorului de energie, cu o participaţie de 80%, în timp ce Fondul Proprietatea deţine 20%.
Remuneraţia membrilor Consiliului de supraveghere al Hidroelectrica va fi egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform clasificării anterior numirii, potrivit sursei citate.
Pe de altă parte, de la 1 aprilie, Grzegorz Konieczny, se va retrage din conducerea Fondului Proprietatea (FP), iar Johan Meyer, va fi noul manager de portofoliu al acestuia şi singurul CEO al administratorului Fondului, Franklin Templeton Investment Management Ltd. Marea Britanie, Sucursala Bucureşti, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Hidroelectrica urmează să se listeze la Bursă după o ofertă publică de acţiuni mult amânată. Volumul ofertei a fost redus recent de la 15% la 10% din capitalul social existent. „Vom vorbi despre listarea propriu-zisă probabil în 2018”, declara ministrul Energiei, Toma Petcu, în octombrie.
Totodată, compania va intra şi în portofoliul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, potrivit unui proiect al Guvernului de asemenea întârziat.
Hidroelectrica estimează un profit net de 1,13 miliarde lei în 2018, din venituri totale de 3,31 miliarde lei, după ce în acest an ar putea avea un profit net de peste 990 milioane de lei, din venituri de peste 3,1 miliarde de lei, potrivit propriilor estimări.