sâmbătă

22 iunie, 2024

17 decembrie, 2018

Clădirile instituţiilor europene de la Bruxelles au fost duminică sub asediu. Mii de militanţi naţionalişti au protestat faţă de Pactul pentru migraţie, semnat săptămâna trecută de peste 150 de state ale lumii, inclusiv Belgia. Violenţele au început în momentul în care au sosit printre manifestanţă membrii ai galeriilor de fotbal.

Manifestanţii au aruncat cu petarde şi sticle incendiare în sediul Comisiei Europene și au încercat la un moment dat să forțeze intrarea în clădirea Berlaymont. Poliţia a scos tunurile cu apă și a operat 90 de arestări. Au ieşit în stradă, după estimările oficiale, peste 5.500 de oameni, care au cerut ca aceast acord internaţional să fie anulat pentru că încurajează imigranţii să vină în Europa.

Situația a fost complicată și din cauza unei contra-manifestații la care au participat aproximativ 1.000 de persoane care și-au manifestat opoziția față de violențele declanșate de extrema-dreaptă belgiană.


Pactul pentru migraţie nu are caracter obligatoriu, ci este un acord simbolic prin care statele lumii îşi propun să lucreze împreună pentru asigurarea unei migraţii sigure şi ordonate şi împotriva traficului de imigranţi.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: