luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 martie, 2017

Zeci de mii de oameni au protestat duminică în orașele Rusiei – potrivit agențiilor internaționale de presă – manifestații susținute de către opoziție.

Potrivit cifrelor avansate de Poliție, citată de Reuters, dumincă seară la Moscova erau în stradă circa 8000 de protestatari.

Manifestațiile au început în mai multe orașe din estul Rusiei, iar la Moscova protestatarii s-au reunit la ora locală 15:00 (11:00 GMT). În capitala rusă poliția a desfășurat importante efective de-a lungul traseului prevăzut al demonstranților – potrivit surselor externe citate de Agerpres.


Poliția rusă a arestat duminică, la Moscova, peste 700 de persoane în timpul demonstrației organizate la apelul opozantului Alexei Navalnâi, a anunțat organizația OVD-Info, specializată în monitorizarea manifestațiilor, transmite AFP și citată de Agerpres. Printre ei, și opozantul Alexei Navalnâi.

Navalnâi a lansat un apel la organizarea acestor proteste după ce la jumătatea lunii martie a publicat un raport în care îl acuza pe premierul rus Dmitri Medvedev că deține controlul asupra unui imperiu imobiliar, prin intermediul unui ONG.

Înregistrarea video publicată de opozantul rus pe YouTube, în care descrie tacticile la care ar fi recurs premierul rus, a fost vizionată de peste 11 milioane de ori, dar Medvedev nu a reacționat până în prezent.

De formație jurist, Alexei Navalnâi denunță de câțiva ani, pe blogul său, corupția la nivel înalt din Rusia și și-a anunțat deja intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2018 din Rusia.


Alexei Navalnâi a anunțat pe site-ul său că manifestații anticorupție erau prevăzute pentru duminică în 99 de orașe, însă în 72 dintre acestea autoritățile s-au opus desfășurării protestelor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: