vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 octombrie, 2019

Peste 1.000 de bulgari au marșăluit miercuri prin centrul Sofiei față de unicul candidat la funcția de procuror-general. Ivan Gheșev ar fi unul dintre cei 27 de magistrați (procurori și judecători) care nu și-au declarat averile din străinătate, potrivit unei publicații bulgare. Parchetul General dezminte însă acuzația, scrie The Global Sofia.

Informația că Ivan Gheșev nu a declarat conturi deținute la bănci din Elveția și Monaco a apărut în presă la numai o zi după ce Comisia Europeană a anunțat, odată cu prezentarea Raportului MCV, că propune ridicarea sistemului de monitorizare pentru Bulgaria, însă decizia va fi luată după consultări cu Parlamentul și Consiliul European.

Procurorul nu s-ar număra însă printre cei cu bani depuși la bănci din străinătate, a comunicat Parchetul General de la Sofia, iar documentele pe care se bazează acuzațiile din mass-media ar fi false.


Protestatarii consideră că Ivan Gheșev este o marioneta elitei politice și a oligarhilor corupți și sunt convinși că nu va duce cu adevărat un război împotriva corupției la nivel înalt.

Manifestații au strigat miercuri seara „Gheșev este o rușine” și „Libertate”. Ei spun că numirea acestuia în funcția de procuror general este rezultatul unei colaborări între așa-zisele elite politice și oligarhii corupți, pentru a se asigura că infracțiunile lor nu vor fi cercetate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: