miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 februarie, 2022

Sindicatele din industria aluminiului vor protesta, vineri, în Piaţa Victoriei din Capitală, solicitând intervenția guvernului în limitarea preţurilor la energie electrică şi gaz, anunță un comunicat de presă. Majoritatea protestatarilor vin la București din Slatina și Tulcea, de la Alro și Alum.

Sindicaliștii de la Alro au protestat și joi, în fața Prefecturii Olt din cauza faptului că peste 1.600 de muncitori sunt trimiși în șomaj tehnic. Activitatea combinatului a fost redusă la jumătate din cauza facturilor mari la energie.

La Alro, două hale au fost închise din cauza faptului că 55 la sută din costul de producție este dat de prețul energiei electrice. Oamenii sunt disperați și se tem că vor rămâne pe drumuri.


Sindicaliștii cer Guvernului limitarea prețurilor aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020 pentru cel puţin un an, precum şi interzicerea exportului de energie electrică şi distribuirea acesteia către consumatorii industriali şi casnici.

Supărați că au fost amăgiți în repetate rânduri, angajații Alro au venit joi la protestul organizat la Prefectura Olt cu patru țăruși de lemn pe post de „țepe” și au cerut demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Noi n-am primit ajutor de la nimeni! Noi n-am primit ajutor de stat!” au strigat protestatarii.

„Guvernul e de vină în totalitate pentru că a omis marii consumatori spunând că au primit ajutor de sprijin. Cine? Noi?!” – spune un protestatar la Digi24.


”Dacă nu se realizează Reglementarea preţului la energie pe piaţă, economia României va intra în colaps total. Atenție, guvern! Treziţi-vă la realitate până nu este prea târziu! “, arată comunicatul sindicatelor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: