duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2020

Municipiul Bucureşti ar putea beneficia de fonduri europeni în valoare totală de 2,1 miliarde de euro în următorul exercițiu financiar, a declarat, luni, Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, după o întâlnire cu primarul ales, Nicușor Dan.

„Următoarea perioadă de programare este generoasă pentru Bucureşti. Există fonduri europene propuse pentru alocare în valoare de 2,1 miliarde de euro, din care 1,5 miliarde din fondul european de dezvoltare Regională, cu contribuţia bugetului de stat şi a bugetelor locale, iar diferenţa de 700 milioane de euro, din Facilitatea pentru recuperare şi rezilienţă”, a spus ministrul Boloş.

Acesta a precizat că cele trei proiecte de importanţă majoră pentru Capitală – reabilitarea sistemului de termoficare, gestionarea deșeurilor și canalizarea – ar putea beneficia de alocări de peste un miliarde de euro:

Reabilitarea sistemului de termoficare


„În privinţa proiectului de termoficare, urmează să încheiem contractul de finanţare pentru reabilitarea a 100 de kilometri de reţea de transport energie termică, dintr-un total de 954 de kilometri”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Oficialul a mai arătat că a propus suplimentarea cu 200 de milioane de euro, din Fondul pentru rezilienţă şi recuperare, pentru proiectul de 500 de milioane de euro care prevede reabilitarea şi repararea reţelelor de distribuţie, pentru a ţine sub control pierderile.

„Este un proiect de importanţă capitală pentru municipiul Bucureşti. Dacă va fi cazul, ne vom preocupa să alocăm fonduri suplimentare acestui proiect. Pe lângă cei 954 de kilometri de reţea de transport, sunt 2.953 de kilometri de reţea de distribuţie”, a adăugat ministrul.

Gestionarea deşeurilor 

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Un alt proiect important care se află în implementare în actuala perioadă de programare este legat de managementul deşeurilor şi incineratorul, în valoare de 208 milioane de euro, pentru care, împreună cu municipalitatea, să găsim cea mai bună soluţie pentru amplasamentul incineratorului”, a enumerat ministrul Boloș.


Primarul ales a spus că reciclarea și groapa de gunoi Glina au avut bani alocați în perioada anterioară, însă fondurile nu au fost accesate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: