duminică

26 mai, 2024

19 august, 2013

Exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană ar urma să înceapă în noiembrie 2016, cu o participație a statului majorată de la 19,31% la 25% și cu redevența crescută de la 4% la 6%.

Potrivit Mediafax, informațiile se regăsesc într-un draft al unui nou Acord între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.

Conform documentului aflat în lucru, în contul redevenței majorate, statul ar urma să aibă opţiunea de a solicita companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) ca plata să se facă în natură.


Societatea Roşia Montană Gold Corporation este controlată de compania canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,69% din acţiuni, restul de 19,31% aparținând statului român, prin Departamentul pentru proiecte de infrastructură și investiții străine din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În luna iulie, Guvernul a introdus proiectul minier de la Roșia Montană pe o listă de investiții prioritare, Executivul susținând că va atrage un beneficiu total de 78% din exploatarea auriferă.

Tot atunci, compania canadiană Gabriel Resources preciza că Guvernul negocia cu aceasta creșterea participației statului român în proiectul minier de la Roșia Montană de la 19,31% la 25% și majorarea redevențelor la aur și argint de la 4% la 6%, a informat vineri compania canadiană.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: