sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 mai, 2022

Pentru a corecta situația întâlnită în prezent, respectiv o durată mare a procedurilor necesare angajării unor lucrători din alte țări, generată, în principal, de creșterea numărului de angajați străini admiși pe piața muncii din România, autoritățile de la noi vor să aducă, printr-un proiect de ordonanță ce a fost discutat de guvern în cadrul ședinței sale de miercuri, o serie de modificări legislației din domeniu, scopul lor principal fiind facilitarea angajării lucrătorilor proveniți din afara granițelor.

La modul concret, proiectul de OUG de la guvern va aduce două modificări legislației privind angajarea cetățenilor străini în țara noastră.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Astfel, potrivit proiectului, în primă fază va fi modificată OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, în sensul creării posibilității de depunere a solicitărilor de eliberare a avizelor de angajare ori detașare la oricare dintre birourile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.


Citește mai multe detalii pe Avocatnet.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: