joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iunie, 2020

Producția industrială din Germania, cel mai important partener comercial al României, a fost puternic lovită în aprilie de restricțiile impuse de guvern pentru prevenirea răspândirii epidemiei Covid-19, transmite Bloomberg.

Producția a consemnat o scădere de 17,9% în aprilie, lună în care s-au închis un număr fără precedent de fabrici și magazine. Cu toate că activitatea a fost reluată treptat de atunci, cea mai mare economie a Europei ar urma să înregistreze un declin de 10% din PIB în 2020.

Bundesbank a încercat să consoleze investitorii, argumentând că cea mai dificilă parte a crizei s-ar afla în spate. Cele mai recente proiecții ale băncii centrale din Germania indică o contracție de 7% din PIB în acest an. Programul de 130 de miliarde de euro anunțat de guvernul federal va contribui, la rândul său, la relansarea economiei.


Circa 50% dintre companiile germane și-au amânat planurile de investiții luna trecută, iar 28% au renunțat complet la acestea, potrivit unui sondaj Ifo. Comenzile au înregistrat o contracție de 25% în aprilie, potrivit datelor publicate vineri.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: