vineri

24 mai, 2024

7 ianuarie, 2020

Producţia de automobile a Germaniei a coborât anul trecut la cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani, în contextul în care prima economie europeană suferă de pe urma consecinţelor războiului comercial global, scrie Bloomberg, care citează datele publicate luni de Asociaţia Industriei Auto Germane (VDA).

Marii producători germani, renumiți pentru puterea și performanțele autoturismelor construite, sunt obligați să exploreze proiecte neobișnuite pentru a-și păstra locul în piață. La expoziția CES 2020 de la Las Vegas, Mercedes a prezentat o mașină-concept (care nu va intra pe piață) inspirată de filmul Avatar.


Constructorii auto germani precum Volkswagen AG, BMW AG şi Daimler AG au produs 4,66 milioane vehicule la uzinele lor din Germania, cel mai mic număr de după 1996.

Numărul este cu 9% mai mic decât cel din 2018 şi reflectă reducerea cererii venite de pe pieţele internaţionale.

Producătorii auto sunt pregătiți pentru evoluții chiar mai slabe. Estimarea VDA este că anul acesta, la nivel global, vor fi livrate doar 78,9 milioane de vehicule, comparativ cu 80,1 milioane în 2019.


Statutul Germaniei de mare putere globală în domeniul manufacturier s-a construit în mare parte pe industria auto, însă, în ultima vreme, îngrijorările legate de poluare, intensificate de scandalul manipulării emisiilor poluante izbucnit în 2015 la Volkswagen, disputele comerciale şi încetinirea economică au afectat cererea pentru automobilele germane.

Daimler, Volkswagen şi producătorul de componente auto Continental AG au început să restructureze personalul pentru a diminua costurile.

În paralel, industria auto germană trebuie să cheltuiască miliarde de euro pentru dezvoltarea autovehiculelor ecologice şi pentru contracararea extinderii serviciilor de tip ridesharing, precum Uber Technologies Inc. Această din urmă companie a ajuns în prezent la o valoare de piaţă comparabilă cu cea a Daimler.

Piața internă a crescut, dar și pe acest segment se așteaptă o contracție

Pe de altă parte, cifrele publicate luni de VDA arată că piaţa auto internă a Germaniei a crescut cu 5% anul trecut, după ce cumpărătorii au înregistrat 3,6 milioane de noi autoturisme, cel mai mare număr de după 2009.

Cu toate acestea, Asociaţia Industriei Auto Germane se aşteaptă ca piaţa să se contracte în acest an.

De asemenea, Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a informat că Germania a trecut în faţa Norvegiei, devenind cea mai mare piaţă auto europeană pentru vehiculele electrice, cu 63.281 de unităţi vândute anul trecut.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: