luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2019

Sperăm că autoritățile din România vor reveni asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției și că vor adopta măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial. Declarația aparține procurorului general al SUA, William Barr (foto), citat într-un comunicat transmis după participarea, la București,  la reuniunea ministerial UE-SUA în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne.

Procurorul general american s-a întâlnit în timpul vizitei cu președintele României Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Justiției, Ana Birchall, pentru a discuta prioritățile bilaterale în domeniul aplicării legii. William Barr și-a afirmat sprijinul pentru reinstaurarea și consolidarea legilor anticorupție din România.

Prezentăm integral comunicatul emis de William Barr după vizita în România:


România este unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri în domeniul combaterii criminalităţii transfrontaliere. Cu ajutorul României, am avut posibilitatea să investigăm și să extrădăm membri ai unor grupări de criminalitate organizată implicate în activităţi de skimming şi fraude cibernetice la nivel internaţional. De asemenea, România a oferit o susţinere decisivă DEA în cadrul operaţiunilor de combatere a traficului de droguri.

Parteneriatul nostru se bazează, în mod tradițional, pe un angajament profund pentru respectarea valorilor democratice ale statului de drept, pe buna guvernare și pe înțelegerea comună că acestea constituie fundamentul pentru îmbunătățirea prosperității și securității noastre comune.

Vizita mea la București pentru reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul justiție și afaceri interne mi-a oferit oportunitatea să reafirm că statul de drept este un principiu esențial și că toate persoanele, instituțiile și entitățile ar trebui să fie reglementate și să răspundă în faţa unor legi corecte, promulgate public și aplicate în mod egal și imparțial.

Apreciez în mod deosebit șansa de a mă întâlni cu conducerea României, inclusiv cu omologul meu de la Ministerul Justiției, Ana Birchall, pentru a discuta despre importanța menținerii statului de drept și relua eforturile anticorupție. Suntem recunoscători doamnei Birchall pentru implicarea sa și sprijinul puternic pentru aceste priorități importante.


Sperăm ca, sub conducerea sa și a altor oficiali români, România să revină asupra recentelor amendamente care amenință să submineze capacitatea de luptă împotriva corupției și avem încredere că România va adopta măsurile necesare pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent și imparțial.

Aștept cu nerăbdare să aprofundăm parteneriatul nostru și să continuăm colaborarea noastră strânsă în domeniul aplicării legii cu acest aliat important.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: