vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 martie, 2012

Procurorii DIICOT i-au solicitat procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, să întreprindă demersurile necesare în vederea ridicării imunităţii deputatului independent Mihail Boldea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave – potrivit unui comunicat al instituţiei transmis de AGERPRES.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 72 din Constituţia României şi art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, să întreprindă demersurile necesare pentru obţinerea avizului necesar în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare pentru învinuitul Boldea Mihail, având calitatea de deputat în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit DIICOT, Mihai Boldea face parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, alături de un avocat din Baroul Galaţi şi un fost arbitru de la Curtea de arbitraj Galaţi, care se ocupau cu înşelăciuni în domeniul imobiliar.


Membrii grupării identificau terenuri şi imobile din zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

Ei au au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.

Prejudiciul cauzat depăşeşte suma de un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile.


În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.

Săptămâna trecută, deputatul Mihail Boldea a fost audiat la sediul DIICOT Galaţi iar sâmbătă şase membri ai grupării au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Curţii de Apel Galaţi.

Cei şase sunt secretara biroului de avocatură al lui Boldea, Elena Petrea, Alexandru Bogdan Boza, cunoscut ca om de afaceri care a activat şi în viaţa politică, Tudorel Vrânceanu, Mirică Sava Lucian, Mirică Carmen şi Lazăr Ştefan.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: