joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 septembrie, 2017

Cercetarea judecătorească din dosarele lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu se vor relua de la început.

Motivul este că Ana-Maria Dascălu, unul dintre cei trei judecători din complet, s-a pensionat, iar magistratul care o înlocuiește nu dorește să se pronunțe după citirea cazului, ci are nevoie să-i chestioneze pe inculpați și pe martori pentru a-și face propria opinie. 

Decizia de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost luată, la inițiativa șefului completului, deoarece Curtea Europeană a Apărare a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat România în două cazuri referitoare la continuitatea completului.


În afara acestor dosare a căror situație s-a stabilit marți, urmează ca decizii asemănătoare să fie luate și în cazul în care fostul minsitru de Interne Gabriel Oprea este judecat pentru cheltuielile nelegale de la DIPI (serviciul secret al MAI), dosarul în care Sebastian Ghiță este acuzat că i-a dat mită fostului primar al orașului Ploiești Iulian Bădescu, și în Dosarul CET Govora, în care este judecat fostul minsitru al Marilor Proiecte Dan Șova.

Președintele Senatului este acuzat de mărturie mincinoasă, după ce ar fi dat declarații false în Dosarul retrocedării fostei ferme regale Băneasa și a a unei părți din Pădurea Snagov.

Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu și fals intelectual, în Dosarul Bombonica, deoarece el este cel care ar fi determinat-o pe directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să le angajeze în mod fals, și să le plătească șase ani, pe două persoane care lucrau în realitate pentru organizația locală a PSD.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: