vineri

24 mai, 2024

17 mai, 2020

De două zile Vama Nădlac este aproape în blocaj din cauza numărului mare de cetățeni ce tranzitează granița. Situația aproape că nu s-a schimbat nici după ce, duminică la prânz, au fost deschise 10 noi ghişee de verificare.

Marin Bondar, şef al Inspectoratului Teritorial Oradea, a spus că nu se aştepta la un val aşa mare de oameni, iar DSP Arad acuză că în vamă nu se respectă distanțarea socială, scrie Mediafax.


Conform Poliţiei de Frontieră Arad, duminică dimineaţă se aştepta 480 de minute la intrare în România prin Nădlac I, unde controlul se făcea pe şapte artere, şi 250 de minute la Nădlac II, unde erau deschise şase artere.

La ieşirea din ţară, se aştepta 90 de minute la Nădlac I, unde au fost deschise şase artere, şi 30 de minute la Nădlac II, unde se lucrează pe două artere.

Autorităţile de frontieră precizează că timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi, la intrarea în ţară, atât de aglomeraţie cât şi de anchetele epidemiologice, care fac ca procedurile să dureze până la 10 minute pentru o persoană, faţă de 30 de secunde înainte de pandemie.

Pe durata stării de alertă, persoanele care vin în ţară dintr-o călătorie internaţională nu mai sunt obligate să stea două săptămâni în carantină instituţionalizată şi se pot izola la domiciliu, împreună cu familia.


Peste 31.000 de oameni au tranzitat vămile române, în ultimele 24 de ore, proporția dintre intrări și ieșiri fiind relativ egală. Din totalul celor care au trecut frontierele, 21.200 au fost au fost la vămile cu Ungaria, iar într-o singură zi au intrat în izolare 8.000 de români, potrivit Poliției de Frontieră.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean, a declarat, pentru Agerpres, că se menţine un număr foarte mare de persoane care ajung la frontieră, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din România.

Pentru a facilita tranzitul la frontiere, autoritățile române au deschis şi alte două puncte de trecere în zonă, Nădlac 2 şi Vama Borş.

Sâmbătă seara, în Vama Nădlac au fost înregistrate și incidente între cetățeni și poliția de frontieră.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: