luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2012

Observatorii Asociației Pro Democrația (APD) au sesizat un număr semnificativ de alegători care erau transportați duminică, la secțiile de votare, cu mașinile, de către candidați înscriși în alegerile locale, a informat APD, într-un comunicat remis cursdeguvernare.ro.

Nereguli constatate de APD la alegerile locale:

  • Un numar semnificativ de sesizari venite din partea cetatenilor si a observatorilor APD se refera la transportul alegatorilor la urne de catre reprezentanti ai competitorilor electorali.
  • În unele cazuri exista suspiciuni grave ca acesti alegatori primesc mita electorala sub forma de bani sau bunuri pentru a se deplasa la urne.
  • Cazuri ingrijoratoare s-au inregistrat in legatura cu inmanarea alegatorilor de buletine de vot deja vizate. Un astfel de situatie s-a inregistrat in Orasul Pantelimon, judetul Ilfov, sectia 3 amenajata in incinta Scolii nr. 1, unde un alegator a constatat ca primise un buletin de vot cu stampila votat deja aplicata.
  • Utilizatorii Telverde 0800 070 100 au adus la cunostinta cazuri de continuare a campaniei electorale prin prezenta de materiale electorale, in special afise sau bannere, in interiorul sectiei de votare si in perimetrul din jurul cladirii.
  • Replicand situatiile din anii electorali anteriori, in continuare constatam problemele cauzate de pregatirea deficitara a personalului din birourile electorale ale sectiilor de vot. Principalele deficiente sunt legate de erori in procesul de vizare a buletinelor de vot cu stampila de control, deschiderea tarzie a sectiilor de votare, calitatea scazuta a materialelor electorale, in special a stampilelor si a tusului utilizat.
  • Intr-un numar semnificativ de cazuri, accesul observatorilor interni din partea APD a fost limitat sau blocat in incinta sectiilor de votare.
  • Astfel, in mai multe sectii din Ilfov, Prahova sau Bistrita Nasaud s-a limitat accesul observatorilor, desi legislatia prevede valabilitatea acreditarii incepand de la ora 6.00. Cazuri asemanatoare sunt si in alte judete ale tarii.
  • Pana duminică la ora 13 s-au inregistrat 102 sesizari și peste 100 de solicitari de informatii pe teme de legislatie electorala.Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: