marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 mai, 2011

Moştenitorul Coroanei Britanice, Prinţul Charles de Wales, a cerut, vineri, autorităţilor române să ia măsuri pentru protejarea tradiţiilor, vestigiilor culturale şi a mediului înconjurător din România.

În jur de 20 de minute a vorbit Charles cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, şi i-a spus acestuia cât de importantă este păstrarea tradiţiilor româneşti, în paralel cu proiectele masive de dezvoltare.

”Alteţa Sa Regală Charles, Prinţul de Wales, a apreciat potenţialul turistic al zonelor rurale din România, subliniind că trebuie asigurat un echilibru între păstrarea tradiţiilor şi proiectele de dezvoltare, pentru beneficii durabile atât în plan economic, cât şi în plan social”, se arată într-un comunicat al Guvernului.


Surse guvernamentale au relatat, însă, să prinţul Charles s-a arătat mirat de lipsa de acţiune a autorităţilor române pentru promovarea turistică şi protejarea valorilor culturale româneşti.

”Lui nu-i venea să creadă ce tradiţii frumoase şi ce locuri sunt în România şi nu sunt puse în valoare”, au relatat sursele.

Până la urmă Charles şi-a oferit sprijinul pentru promovarea şi chiar pentru atragerea de fonduri pentru consolidarea şi promovarea cetăţilor medievale din Transilvania Colaborarea se va face şi prin Secretariatul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului general al Guvernului, organism în care prinţul Charles este reprezentat de consilierul său pentru România, Jeremy Staniforth, Înaltul Reprezentant pentru Dezvoltare Durabilă al Guvernului României.

La rândul lui, premierul Boc i-a prezentat moştenitorului Coroanei Britanice programul Guvernului de dezvoltare durabilă.


”Şeful Executivului i-a mulţumit Alteţei Sale Regale pentru implicarea sa activă în promovarea mai multor proiecte de dezvoltare rurală şi a menţionat că valorificarea atât a potenţialului agricol, cât şi a celui turistic şi cultural al comunităţilor locale se numără printre obiectivele pe care Guvernul şi-a propus să le atingă folosind fondurile structurale şi cadrul oferit de Strategia UE pentru Regiunea Dunării”, se menţionează în comunicatul Guvernului.

Şi preşedintele Traian Băsescu l-a primit pe prinţul de Wales, preşedintele român mulţumindu-i pentru promovarea pe care o face României, prin vizitele sale în Transilvania, unde deţine proprietăţi.

La Cotroceni, Charles a susţinut necesitatea accesării de fonduri europene pentru proiectele privind protejarea patrimoniului cultural românesc.

”Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a subliniat importanţa dezvoltării turismului rural bazat pe resurse organice şi produse locale în dezvoltarea regională a României şi a încurajat Secretariatul pentru dezvoltare durabilă să se implice în facilitarea accesării fondurilor comunitare pentru proiectele iniţiate de comunităţile locale în domeniul dezvoltării zonelor rurale”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Şi principesa Margareta şi principele Radu de România s-au întâlnit, vineri, la Palatul Elisabeta, cu Charles.

În încheierea întâlnirii, cei trei au plantat împreună un copac în „Memorialul” din Grădina Palatului Elisabeta.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: