joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2023

Armenia şi Azerbaidjanul au căzut de acord asupra principiilor de bază ale unui tratat de pace, a anunțat sâmbătă premierul armean Nikol Paşinian. Mai rămân însă în discuție o serie de puncte asupra cărora cele două părți nu reușesc să găsească un compromis.

De asemenea, a informat Paşinian, Armenia a propus un schimb de prizonieri armeni cu toţi prizonierii azeri, potrivit TASS, citată de Agerpres.

Cele două ţări sunt în conflict de mai multe decenii, în principal din cauza regiunii azere Nagorno-Karabah, populată majoritar de etnici armeni, ale căror vise de independenţă au fost spulberate după ofensiva fulgerătoare a Azerbaidjanului din septembrie, care a declanşat un exod în masă al etnicilor armeni din această regiune.


Paşinian a declarat că s-au înregistrat unele progrese în negocierile privind semnarea unui tratat de pace, cu toate că tot premierul armean a fost citat spunând că cele două state au încă dificultăţi în a cădea de acord asupra anumitor chestiuni.

„Avem veşti bune şi veşti proaste despre procesul de pace Armenia-Azerbaidjan. Este bine că am căzut de acord asupra principiilor de bază ale păcii cu Azerbaidjanul. Acest lucru s-a întâmplat prin intermediul medierii făcute de şeful Consiliului European, Charles Michel, ca urmare a întâlnirilor mele cu preşedintele Azerbaidjanului la Bruxelles. Cea mai importantă veste rea este că vorbim în continuare limbi diplomatice diferite şi foarte adesea nu ne înţelegem”, a declarat Paşinian, la Erevan, citat de TASS, scrie Agerpres.

****


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: