luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 martie, 2018

Divizia din România a companiei maghiare MOL a finalizat construcţia primului terminal GPL din România, în Tileagd, judeţul Bihor, după o investiţie de peste 2,3 milioane de euro, menită să asigure aprovizionarea clienţilor din vestul României.

Terminalul se întinde pe 10.000 mp și include patru rezervoare GPL, cu o capacitate totală de stocare de 600 mc, patru pompe de descărcare/încărcare conectate la două compresoare, proiectate pentru o capacitate anuală de până la 30 kt, potrivit unui comunicat al companiei.

MOL are deja, la Tileagd, încă din 1999, un depozit de produse petroliere pentru benzină, motorină şi GPL.


„Terminalul este o instalaţie-cheie de furnizare GPL către întreaga regiune, fiind conceput să susţină securitatea aprovizionării cu propan a clienţilor din vestul României. De asemenea, terminalul deserveşte cu GPL reţeaua MOL de staţii de alimentare situate în regiunile de vest, nord-vest şi centrală ale ţării, precum şi partenerii de distribuţie angro din aceeaşi regiune”, potrivit datelor companiei.

MOL România mai gestionează, din primăvara anului 2013, o unitate de stocare a produselor petroliere în Giurgiu, cu acces direct la transportul fluvial pe Dunăre şi unde lucrează 14 angajaţi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta (Ungaria), şi operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi mai mult de 100 de ani de experienţă în industrie.

Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Totodată, compania are o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care 213 în România.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: