marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 septembrie, 2015

sova-pontaLa primul termen din procesul Turceni – Rovinari, în care este inculpat şi premierul Victor Ponta, judecătorul de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit că senatorul Dan Şova va fi judecat sub control judiciar.

De asemenea, instanţa a menţinut şi interdicţia ca cei doi prieteni să comunice.

Victor Ponta nu s-a prezentat luni în faţa instanţei, fiind ocupat cu şedinţa Comitetului Executiv al PSD, unde s-a votat în unanimitate susţinerea acestuia în fruntea Guvernului.


Dan Şova  a declarat la ieşirea de la ICCJ că nu are emoţii şi nu va demisiona din Senat, după cum nici Victor Ponta nu are de ce să-şi dea demisia din funcţia de premier. ”N-am niciun fel de emoţie, pentru că îmi voi prezenta argumentele, şi orice va decide judecătorul, aşa voi face”, a declarat senatorul Şova, citat de Mediafax.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Victor Ponta şi senatorul Dan Şova au fost trimişi în judecată pe 17 septembrie, premierul fiind acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte comise în urmă cu opt ani, în calitate de avocat.

ANAF s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei față de inculpatul Șova Dan-Coman și cu suma de 51.321,80 lei față de inculpatul Ponta Victor-Viorel.


Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: