cursdeguvernare

miercuri

11 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Primarii de sectoare s-au coalizat împotriva lui Sorin Oprescu. ”Țarul de București” stă în turnul său, iar noi suntem paratrăsnetul. Respingem privatizarea RADET

8 aprilie, 2013

Primarii celor șase sectoare ale Capitalei, toți de la USL, s-au constituit într-o asociație și l-au criticat pe edilul-șef, Sorin Oprescu, independent susținut de USL, cerându-i acestuia să colaboreze cu ei înainte de-a lua decizii.

Ei au criticat posibila privatizare a RADET și i-au reproșat lui Oprescu lipsa lucrărilor de asfaltare în sectoare, pe bulevardele mari, precum și o comunicare defectuoasă a primarului general cu edilii de sectoare.

Asociația Primarilor de Sector a fost anunțată duminică de cei șase edili USL, organizația limitându-se practic la ei, având în vedere că Bucureștiul este singurul împărțit în sectoare.

Nemulțumiți de atitudinea și proiectele primarului general:


Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță (PSD). El a criticat proiectele lui Oprescu, pe care le-a prezentat ca fiind fanteziste, în condițiile în care Primăria Generală nu se ocupă de asfaltarea marilor bulevarde din Sectorul 3, care îi revin în administrare edilului-șef. ”În multe cazuri, administraţiile de sector nu au atribuţii şi trebuie să acţioneze împreună cu Primăria Capitalei. Bucureştiul trebuie să se dezvolte unitar şi să limităm discrepanţele dintre sectoare. Sorin Oprescu vorbește de autostrăzi suspendate, dar nu termină bulevardele Liviu Rebreanu şi Nicolae Grigorescu”, a spus PSD-istul.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (Partidul Conservator). L-a acuzat pe primarul general că îi tratează cu superioritate. ”Vrem o comunicare între noi şi ţarul de Bucureşti şi îmi permit să spun asta pentru că domnia sa ne-a făcut voievozi într-o emisiune. Parcă noi, primarii de sector, am fi în junglă, iar primarul general în Olimp. Stă închis în turnul său de la Primăria Capitalei, dar noi suntem paratrăsnetul, în capul nostru se sparg toarte probleme cetăţenilor”, a spus Piedone.

”Nu am o problemă cu ţarul Bucureştiului, dar vreau să ştiu ce să le răspund cetăţenilor când mă întreabă despre iluminat sau câinii de pe stradă”, a adăugat el.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie (PSD). Social-democratul se împotrivește planurilor primarului general de privatizare a regiei de termoficare RADET, susținute de guvern până acum. ”Ei sunt împotriva privatizării RADET. Avem obligaţia să discutăm despre ce este la RADET şi să gândim împreună cum această regie poate deveni performantă. Primarul general a anunțat <<Căldură pe gratis>>, dar oamenii se întreabă cum este posibil şi eu nu cred că se poate. Ştiu că la Bruxelles se discută despre oprirea privatizărilor regiilor monopol, pentru că nu sunt în interesul cetăţenilor. Sunt monopoluri care trebuie menţinute aşa”, a spus Vanghelie.


Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu (UNPR). Și el se împotrivește privatizării RADET și cere în schimb lucrări de asfaltare în sectorul 2. ”Asociaţiile de proprietari nu doresc această privatizare, 30% din ele sunt în faliment şi vreau să transmit că nu vor fi de acord cu privatizarea regiei, pentru că implică costuri mari pentru bucureşteni. Am transmis oficial o serie de sesizări lui Sorin Oprescu pentru a putea demara un proiect cu finanţare europeană în zona Petricani şi nu am fost sprijinit. Acolo străzile arată rău şi oamenii nu ştiu că nu depinde de mine, ci de primarul general”, a declarat Onțanu.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman (PNL). ”Vrem să întărim relaţia cu primarul general şi scopul asociaţiei este de a facilita comunicarea între primăriile de sector şi Primăria Capitalei”, a spus Chiliman, care este președintele Asociației Primarilor de Sector.

Priamarul sectorului 6, Rareş Mănescu (PNL): ”În această perioadă, avem un guvern care ne susţine şi asociaţia trebuie să atragă cât mai mulţi bani europeni”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Creșterea salariului mediu brut pe economiei a fost alimentată de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: