Primarul Nicușor Dan: 12 din cele 19 spitale ale PMB, în rețeaua Covid19
miercuri

27 octombrie, 2021

Nicușor Dan prezintă situația spitalelor bucureștene din rețeaua Covid

23 septembrie, 2021

Un număr de 12 dintre cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Municipiului București (PMB) sunt incluse în rețeaua Covid-19, iar ele totalizează 712 paturi alocate tratării pacienților cu noul coronavirus, conform noii suplimentări, a declarat joi Nicușor Dan.

„Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti fac în continuare eforturi pentru asigurarea bazei logistice necesare tratării pacienţilor COVID-19. 12 dintre cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt în acest moment folosite pentru tratarea cazurilor de COVID-19, cu un număr total de 712 paturi pentru aceşti pacienţi. Dintre paturile existente, 40 sunt la Terapie Intensivă, iar până la sfârşitul săptămânii se vor adăuga încă 14 paturi de Terapie Intensivă şi 28 intermediare”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

În ceea ce priveşte testarea pentru Covid-19, autorităţile locale au primit 20 de maşini de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care vor beneficia de personal medical detaşat de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) „pentru a face testele pe teren, acolo unde e necesar”, mai menționează Nicușor Dan.


Situația lourilor de spitalizare din Capitală a fost prezentată de primarul Nicușor Dan după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că îi va cere edilului să-i prezinte o evidență și l-a criticat pe acesta că nu se implică:

Dar un alt front pe care trebuie să îl folosim şi care văd că nu funcţionează încă şi trebuie să funcţioneze este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei.

Vreau mai multă implicare aici din partea Primăriei Capitalei şi vreau o situaţie în orele următoare să vedem cum este implicată Primăria Capitalei şi spitalele din subordinea Primăriei Capitalei în acest val 4.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Primarul a respins toate criticile, explicând că există un comandament național care decide configurarea rețelei Covid-19: „Eu nu vreau sa intru in mari polemici. De cand a inceput pandemia, exista un comandament national care poate decide in orice moment ca orice spital sa devina destinat coronavirusului si sa-si dedice toate paturile ATI. Noi am facut intotdeauna ce ni s-a cerut”, a reacționat Nicușor Dan.


 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr