luni

22 iulie, 2024

18 decembrie, 2021

Primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, acuză Guvernul că alocările din Fondul de rezervă bugetară destinate administraţiilor locale au fost realizate pe criterii politice, patru primării conduse de aleşi USR PLUS din judeţul Timiş neprimind nimic în urma şedinţei de guvern de vineri.

Guvernul României a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale în şedinţa de vineri.

„În Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad. Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.


Primarul Timişoarei susţine că acest gest reprezintă doar dovada că actuala coaliţie PSD-PNL-UDMR nu are un proiect de ţară „doar pentru propriile-i interese”.

„Să știți că nu ne lăsăm descurajați. Și mulțumim că ne amintiți pentru ce ne luptăm: ca banii publici să fie cheltuiți într-un mod echitabil și transparent pentru bunăstarea cetățenilor, indiferent de opțiunile lor politice”, a mai scris Dominic Fritz, amintind că banii distribuiţi vineri de executiv „vin și din contribuțiile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenăzenilor”.

Guvernul României a alocat vineri suma de 1.029.189.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA),

„Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Județene și a autorităților locale, prin Instituția Prefectului din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate până la sfârșitul anului 2021. Totodată, autoritățile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE”, se arată în comunicat.


23 de Consilii Județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comune au primit fonduri suplimentare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: