duminică

21 iulie, 2024

15 iunie, 2017

Studenții de la facultățile de stat vor primi burse și pe perioada vacanțelor, nu doar în cele nouă luni de cursuri, potrivit potrivit Legii nr. 137/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017, care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

„Cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse și protecție socială a studenților este de 201 lei/ lună/ pe toată durata anului universitar (12 luni)/ student de la învățământul cu frecvență, fără taxă de studii”, precizează reglementarea, care intră în vigoare la trei zile de la publicarea în MOf.

Legea a fost adoptată în luna mai, cu un amendament referitor la burse introdus de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).


Cum argumenta ANOSR introducerea burselor și în perioada vacanțelor:

  • art. 136, alin. (1) din Legea Educației Naționale prevede că„anul universitar începe, de regulă, în prima zi lucrătoare a lunii octombrie, include două semestre şi se finalizează la 30 septembrie din anul calendaristic următor”
  • „statutul de student este unul permanent în perioada anilor de studiu, fără întreruperi, cu drepturile și obligațiile subsecvente, considerăm că și fondul de burse trebuie să fie constituit și alocat pentru întreaga perioadă a anului universitar (12 luni)”

Reamintim că fondul pentru bursele studenților se constituie alocându-se 201 lei/lună pentru fiecare student bugetat.

Universitățile distribuie acest fond conform criteriilor  generale stabilite prin Ordinul   ministrului Educației Naționale nr. 3392 din 27 februarie 2017.

Bursa are o valoare de minimum 578 de lei/lună, iar beneficiari ai acesteia sunt studenții eligibili pentru bursă socială, de merit sau de performanță.


Anul trecut, fondul pentru bursele studențești era de 69 de lei și a crescut la 83 de lei/lună/student bugetat, iar la începutul acestui an suma a fost majorată la 201 lei/lună/student bugetat).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: