duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat sâmbătă „revoltat” că agenţia de rating Standard & Poor’s încă menţine România la evaluarea de „junk”, adică ţară nerecomandată pentru investiţii.

„Sunt trei agenţii de rating în lume, recunoscute, două din ele, Moody’s şi Fitch au dat României investment grade-ul demult, iar Moody’s nici măcar pe perioada crizei nu l-a retras”, a mai spus Traian Băsescu, precizând că această casă de acordare a ratingurilor, Standard & Poor’s, chiar şi astăzi, după ce România are deficit sub 3% şi creştere economică de 3,5% anul trecut, „îşi permite să menţină România la calificativul junk, nerecomandat investiţiilor”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la Arad, citat de MEDIAFAX.

Şeful statului a ţinut să precizeze că este „revoltat de comportamentul acestei agenţii de rating”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Sunt revoltat de comportamentul acestei agenţii de rating şi am vrut să o spun public, pentru că, totuşi, este o explicaţie care românilor le trebuie dată, pentru că românii au acceptat sacrificiile de reechilibrare macroeconomică, cu reduceri de salarii, cu creşteri de TVA, iar o agenţie de rating nu-şi poate permite să se joace cu calificativul unei ţări care şi-a făcut treaba”, a explicat şeful statului.

„Noi nu am fost din categoria ţărilor care şi-au prelungit criza până în zilele noastre, din 2008, tot vedem că şi Grecia, şi Portugalia, şi Spania, şi Irlanda abia au ajuns, unele din ele, pe la jumătate şi cer reeşalonări şi regândiri de program. România a avut curajul să îşi ia măsurile obligatorii pentru ca imediat să-şi poată relua creşterea. De aceea acest Standard&Poor’s mi se pare extrem de incorect faţă de România, nedându-i calificativul de ţară sigură pentru investiţii”, a mai spus Traian Băsescu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: