miercuri

12 iunie, 2024

9 martie, 2021

Starea de alertă va fi prelungită săptămâna aceasta, cu toate restricțiile aflate acum în vigoare, iar circulația pe timp de noapte va fi interzisă începând cu ora 22.00, în loc de 23.00, în prezent, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis. Nu va exista lockdown de Paști, a asigurat șeful statului.

„Atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei sunt îngrijorătoare, din toate părțile ni se spune că presiunea pe secțiile ATI este tot mai mare. Haideți să nu irosim ce am câștigat prin campania de vaccinare”, a atenționat șeful statului într-o declarație oferită la finalul ședinței de lucru privind siguranţa publică în unităţile de învăţământ. Au participat la întâlnire premierul Florin Cîţu, membri ai Guvernului şi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) şi ai Institutului Național pentru Sănătate Publică (INSP).

Președintele a declarat că s-a discutat despre investițiile prioritare care trebuie declanșate curând – în spitale, în dotarea acestora – despre crearea de noi locuri de muncă, în special pentru cei afectați de pandemie și despre școlile din România – despre școli sigure si sănătoase.


Declarațiile referitoare la școli sigure și sănătoase în România:

  • Discuțiile au vizat autorizațiile sanitare, autorizațiile pentru asigurare la incendiu, la cutremur și despre prioritățile de consolidare a fondului construit care deservește sistemul de educație.
  • Există încă, în educație, clădiri neautorizate sau neverificate de un deceniu. 40% din clădirile în care funcționează școli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat.
  • Am agreat că investițiile în infrastructura școlară vor fi o reală prioritate, prin alocările viitoare din fonduri naționale și europene.
  • Prin PNRR se vor aloca fonduri pentru investiții majore care să asigure siguranța, igiena și calitatea în școli.
  • De asemenea, este nevoie de actualizarea normelor pentru construirea școlilor, norme care sunt vechi de peste 10 ani, precum și despre simplificarea și debirocratizarea procesului.

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: