marți

28 mai, 2024

22 decembrie, 2016

iohannisPreședintele Klaus Iohannis a anunțat joi că își rezervă câteva zile pentru a se decide în legătură cu persoana desemnată cu formarea guvernului.

La capătul a două zile de consultări politice cu reprezentanți ai formațiunilor parlamentare, șeful statului a precizat, joi, că a primit 2 propuneri de prim-ministru și că a constatat existența unei majorități parlamentare.

”Am avut 2 propuneri, PSD a propus-o pe doamna Sevil Shhaideh, iar PMP l-a propus pe dl Eugen Tomac. Între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, formată din PSD, ALDE și PMP. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții, iar desemnarea va avea loc după Crăciun” a fost declarația lui Klaus Iohannis.


Spre deosebire de precedentele apariții ale președintelui Iohannis, șeful statului s-a rezumat la această scurtă declarație de presă și nu a acceptat întrebări.

De precizat că această perioadă de reflecție prezidențială decalează cu o săptămână calendarul post-electoral gândit de Cabinetul Cioloș, data de 23 decembrie estimată inițial pentru depunerea jurământului noului guvern fiind în acest moment exclusă.

Dacă președintele va anunța persoana pe 26 decembrie, acesteia îi mai rămân 5 zile din 2016 pentru formarea cabinetului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: